Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست خبری عزیزاله عصاری مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، محمد کلانتری، مدیرعامل شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور، ابراهیم جمیلی مدیرعامل هلدینگ زرین خاورمیانه و شهرام کدخدایی مدیرعامل شرکت زرین معدن آسیا  در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.

اقتصادآنلاین - طاهره گودرزی؛ عزیزاله عصاری مدیرعامل هلدینگ سرمایه‌گذای توسعه معادن و فلزات گفت: اگر بورس اوراق بهادار توانسته در کشور رشد خوبی داشته باشد و دلیل اینکه مردم تمایل به سرمایه گذاری در بازار سرمایه پیدا کرده‌اند، فعالیت خوب رسانه‌ها در این زمینه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به سوال اصلی سهامداران از هلدینگ مبنی بر این اینکه چرا «ومعادن» فقط در کانی آهن سرمایه گذاری کرده‌ است، گفت: شرکت معادن و فلزات در کانی مس نیز به میزان 5 درصد سرمایه‌گذاری کرده که خیلی کم است و باید بیشتر شود. وی انتظارات سهامداران را بالا و منطقی دانست که بر این اساس، مطالعاتی را شروع کردیم که به سمت سرمایه‌گذاری در سرب و روی رفتیم چرا که این دو فلز بسیار استراتژیک است و در دنیا تقاضا از تولید آن پیشی گرفته که در ایران نیز ذخایر خوبی در این حوزه وجود دارد.

عصاری ادامه داد: تصمیم داریم قرار است دراین موضوع با تکنولوژی‌های ویژه، بتوانیم از عیارهای پایین سرب و روی هم استفاده شود تا بتوانیم استفاده بهینه از ذخایر داشته باشیم. همانطور که می دانید 9درصد ذخایر سرب و روی دنیا در ایران است.

عصاری بیان داشت: «ومعادن» می‌توانست این سرمایه‌گذاری را به تنهایی انجام دهد، یا یک کنسرسیوم تشکیل دهد و یا با یک شرکت کاملا خصوصی که در حوزه سرب و روی متخصص است مشارکت کند.که تصمیم بر این شد با گروه صنعتی زرین به دلیل تجارب بالا در صنعت سرب و روی مذاکراتی صورت گرفت که بیشتر مذاکرات را شرکت صبانور انجام داد.

مدیرعامل هلدینگ سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات دلیل برگزاری این نشست در اتاق ایران این گونه بیان کرد: در قانون سه نوع شرکت وجود دارد؛ شرکت خصوصی، دولتی و تعاونی. با توجه به اینکه شرکت معادن و فلزات کاملا خصوصی است و به دلیل تحریف‌هاو دخالت‌هایی که صورت گرفته، به این شرکت‌ خصولتی هم گفته می‌شود. به همین جهت برای این پروزه عظیم از یک شرکت کاملا خصوصی دعوت کردیم که با تخصص ویژه شرکت زرین وشرکت‌های تابعه آن و همچنین اعتبار و سرمایه هلدینگ «ومعادن» این حرکت بزرگ یعنی ورود به سرب و روی در سطح کلان  را انجام دادیم.

وی در پایان گفت: با توجه به اینکه دو شرکت صبانور و هلدینگ معادن و فلزات بورسی هستند به محض فراهم شدن شرایط ، شرکت توسعه معادن زرین صبا هم بورسی خواهد شد.

*سرمایه‌گذاری 2هزار میلیارد تومانی در بزرگترین پروژه ملی سرب و روی

ابراهیم جمیلی مدیرعامل گروه صنعتی معدنی زرین در ادامه این نشست خبری باتوجه به خبر خوب سرمایه‌گذاری در صنعت سرب و روی توسط سه شرکت بزرگ صبانور، گروه زرین و معادن وفلزات گفت: قصد داریم این کار را انجام دهیم و در عمل هم ثابت کردیم. با همکاری شرکت صبانور، شرکت توسعه معادن زرین صبا را تاسیس کردیم و تیمی از بهترین متخصص ها کنار هم گرد آمدند که شامل طراحین هستند و با افتخار تمام اعلام می‌کنم می توانیم بزرگترین مجتمع سرب و روی در کشور را طراحی کنیم.

وی در ادامه گفت: در کنار شرکت زرین صبا، تیمی از اساتید برتر دانشگاه‌ها وجود دارد و عملا به ارتباط صنعت و دانشگاه کمک می‌کند تا عملیاتی شود. همچنین در کنار تیم دانشگاهی، تیمی از شرکت‌های دانش بنیان که در ارتباط با معدن و صنایع معدنی فعال هستند، حضور داشته که اعضای آن از بنیاد نخبگان است.

جمیلی با ابراز امیدواری از اجرایی شدن این طرح ملی، گفت: قول می‌دهیم سال آینده در چنین روزی (6بهمن 99) اولین گزارش پیشرفت پروژه را خواهیم داد و در کنار تولید به مسوولیت های اجتماعی نیز فکر خواهیم کرد. در این مجتمع قطعا از نیروهای بومی استفاده خواهد شد و درآینده دانشجویان این منطقه تحت پوشش قرار خواهند تا بتوانند نیازهای صنعتی مجتمع را برطرف کنند.

مدیرعامل گروه صنعتی معدنی زرین افزود: مجتمعی که قرار است احداث شود، 300هزار تن کنسانتره سرب و روی را در سه فاز تولید خواهد کرد؛ فاز اول 50هزار تن، فاز دوم 150هزار تن و فاز سوم 300هزار تن. همچنین تولید 30هزار تن شمش روی در 3فاز؛ 5هزارتن فاز اول،10هزارتن فاز دوم و برای فاز سوم منتظر نتایج خاک معدنی منطقه می‌مانیم که اگر جوابگو باشد، 30هزار تن می‌تواند افزایش پیدا کند.

وی بیان داشت: همزمان با این پروژه، کارخانه تولید شمش سرب نیز تاسیس خواهد شد که در فاز اول 10هزار تن و فاز دوم 5 هزار تن پیش‌بینی شده است که علی الاصول 50هزار تن پیش بینی کنسانتره سرب با عیار بالای 50درصد شده است.

جمیلی مطرح کرد: پیش بینی شده است که در این طرح چیزی حدود 2هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری انجام شود و برای هزار نفر اشتغالزایی صورت گیرد که اگر قرار بود خارجی‌ها در این موضوع سرمایه‎گذاری کنند قطعا این میزان سرمایه‌گذاری سه برابر می‌شد.

وی به بومی سازی در این پروژه اشاره کرد و گفت: به غیر از قطعات حساس الکترونیکی،کنترلی و آزمایشگاهی تمام ماشین آلات به صورت بومی خواهد بود، یعنی ماشین آلاتی که قبلا وارد شده، مهندسی معکوس می‌شود که هم باعث  اشتغال‌زایی مجدد و مانع خروج ارز از کشور خواهد شد و گردش ریالی خواهد بود.

مدیرعامل گروه زرین در پایان از نگاه تولیدی مدیرعامل ومعادن قدردانی کرد و گفت: همه باید تلاش کنیم تا این وعده محقق و عملیاتی شود و در ادامه اینکار به حمایت رسانه‌ها نیاز داریم تا باعث شوند صنایع داخلی رشد کرده و فرهنگ بومی سازی در کشور جز ارزش ها محسوب شود.

*اخذ مجوز تاسیس کارخانه سرب و روی توسط صبانور

محمد کلانتری مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی صبانور در ادامه نشست خبری گفت: زمانی که استراتژی هلدینگ معادن و فلزات به صبانور مبنی بر تنوع محصول در شرکت اعلام شد (فعالیت صبانور فقط در سنگ‌آهن،کنسانتره و گندله است) در سا ل96 ،بزرگترین پهنه اکتشافی که 1200کیلومتر مربع در کرمان را از وزارت صمت تحویل گرفتیم و تیم متخصص بومی و مرکزی کار را هدایت کردند که حدود یک سال و نیم در این پهنه اکتشافات سیستمیک انجام شد که خوشبختانه از 1200کیلومتر به 250کیلومتر مربع رسیدیم که مشخص شد این منطقه مستعد سرب و روی است و درپنج محدوده و در 12 آنومالی برای گواهی کشف به وزارت صمت ارایه شد که بعد از انجام مطالعات، مشخص شد محدوده‌ بسیار مناسبی هم برای ادامه سرمایه‌گذاری و هم در بحث حفاری و رسیدن به ذخایر قطعی وجود دارد.

وی ادامه داد: صبانور اولین شرکتی است که مجوز تاسیس کارخانه سرب و روی را اخذ کرد و با وجود پهنه‌هایی که دراختیار داشت و مجوز کارخانه‌ای که گرفت، به دلیل اینکه دراین حوزه تخصص نداشت، به دنیال جذب سرمایه‌گذار در بخش خصوصی رفت که با معرفی گروه صنعتی زرین کنسرسیومی تشکیل شد که با سرمایه‌گذاری هلدینگ سرمایه‌گذاری معادن و فلزات کار شروع شد که تا 2 سال آینده به نتیجه خواهد رسید.

* 5 میلیون تن کسری عرضه در فلز تا سال 2027

احد علیخانی مشاور مدیرعامل صبانور با اشاره به اینکه ایده اصلی کار مربوط به آقای عصاری مدیرعامل «ومعادن» بوده است، گفت: در راستای ورود به ماده های دیگر معدنی، بررسی های مختلفی صورت گرفت که چه نوع ماده های معدنی در ایران ظرفیت های مناسبی دارند که در اکثر مطالعات به این نتیجه رسیدیم که درحوزه سرب و روی سرمایه‌گذاری انجام شود آن هم به این دلیل بود که تا سال 2040 پیش بینی می‌شود 540میلیون خودرو الکترونیکی تولید خواهد شد که 80 درصد مصرف سرب در صنایع باطری است که این حجم بزرگی از تقاضا را وارد بازار خواهد کرد. همچنین مراکز تحقیقاتی دیگر اعلام کردند که تا سال 2027، 5 میلیون تن کسری عرضه در فلز روی خواهد بود که این مطالعات چشم انداز خیلی خوبی را در سرب و روی پیش روی ما گذاشت.

وی ادامه داد: اولین مجتمع فرآوری سرب و روی در بزرگترین منطقه مستعد در ایران خواهد بود که پیش بینی می‌شود معادن نیمه فعال و غیرفعالی که در آن منطقه وجود دارند می توانند فعال شوند، همچنین عیار حد و اقتصادی معادن را می‌توان سه تا پنج درصد پایین آورد و شاهد رونق معادن منطقه خواهیم بود و نگاهی به توسعه اکتشافات سرب و روی در جنوب استان یزد و شمال استان کرمان نیز خواهیم داشت.

*95 درصد صنعت سرب و روی در کشور بومی شده است

کدخدایی مدیرعامل شرکت زرین معدن آسیا در نشست خبری به خبرنگاران گفت: گروه صنعتی زرین تا کنون چهار مجتمع ساخته است که این مجتمع که امروز به خاطر آن دور هم جمع شدیم پنجمین کارخانه است. از سهامداران تشکر می‌کنم که باعث شده‌اند این صنعت در کشور بومی شود و به جرات می توان گفت که 95 درصد این صنعت به غیر از قطعات حساس در کشور بومی شده است. امیداست با کار خوبی که قرار است با مشارکت این سه شرکت بزرگ اتفا افتد، قدم خوبی در توسعه صادرات برداشته شود.

وی در پایان گفت: باید بگویم شمش سربی که در گروه زرین تولید می‌شود در خاورمیانه نمونه است و با استانداردهای جهانی کاملا مطابقت دارد.

*ایران رتبه چهارم سرب و روی در آسیا را دارد

 تاج الدین مدیرعامل شرکت دانش بنیان آیرمار در نشست خبری سه شرکت صبانور،گروه زرین و هلدینگ معادن و فلزات، گفت: در ابتدا باید به جایگاه و وضیعت سرب و روی در جهان و در کشور ایران نگاهی بیندازیم. منابع و ذخایر روی در جهان دو میلیارد تن و در سرب 1.9میلیارد تن شناسایی شده است که ذخایر قطعی سرب و روی ایران 210 میلیون تن یعی 9درصد ذخایر دنیا است که عمده تمرکز آن بیشتر در انگوران و استان زنجان بوده است.

وی افزود: در سال 2017 حدود 4.7 میلیون تن سرب و 13.2 میلیون تن روی در دنیا تولید شده است که در سال 96 100هزارتن سرب و 140هزار تن روی در ایران تولید شده است که سهم ایران در تولید جهانی 2.1 درصد سرب و 1.1 درصد در روی بوده است.

تاج الدین بیان کرد: ایران در صنعت سرب و روی بعد از چین،قزاقستان و هند رتبه چهارم آسیا را دارد. در تولید شمش روی رتبه ششم و در شمش روی رتبه پنجم آسیا را دارد .

وی تشکیل کنسرسیوم اکتشافی توسط معادن و فلزات را کار ارزشمندی دانست و افزود: این کنسرسیوم با پهنه هایی که در اختیار دارد، قطعا می‌تواند منابع جدید سرب و روی را در کشور معرفی کند.

در پایان لازم به ذکر است که شرکت توسعه معادن زرین صبا شش سهامدار اصلی دارد که سه شرکت صبانور، زرین معدن آسیا و کیمیا زنجان گستر شرکت های بورسی و سه شرکت اعتماد ایرانیان،گروه صنعتی معدنی زرین و بازرگانی صنایع و معادن سهامداران غیربورسی آن هستند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سرب و روی فلزات اساسی ومعادن محمد کلانتری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۶۸۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بروزرسانی تجهیزات آزمایشگاهی با کمک اپرتورهای ارتباطی

دکتر سید محمد کرباسی در گفت و گو با خبرنگار مهر، درباره برنامه ریزی این ستاد در تحقق شعار امسال در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: براساس صحبت های رهبر معظم انقلاب یکی از مهمترین مخاطبان این شعار شرکت های دانش بنیان و بدنه زیست بوم فناوری کشور است. دلیلش هم این است که این شرکت ها عمدتا شرکت های خصوصی و از جنس مردم هستند و هم اینکه جنس کارشان تولید است در حالی که در بخش های دیگر ممکن است با شکل های دیگری از کسب و کار و یا مالکیت های نه لزوما مردمی مواجه باشیم. بنابراین شعار امسال تا حد زیادی با حوزه های ماموریتی معاونت علمی و بحث توسعه اقتصاد دانش بنیان ارتباط دارد که البته در شعار سال های قبل هم این موضوع مورد تاکید بود.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات معاونت علمی حوزه ارتباطات، هوشمندسازی، اتصال پذیری امنیت سایبری و توسعه فناوری های مرتبط با ارتباطات ماهواره ای را از اهداف ماموریتی این ستاد برشمرد و افزود: متناسب با شعار امسال نیز هدف ستاد این خواهد بود که کسب و کارهای فعال در توسعه حوزه های فناوری مذکور را شناسایی و متناسب با شرایطی که دارند، حمایت کنیم که این حمایت از جنس پیگیری و تضمین بازارشان است و یا می تواند از جنس مذاکره برای بحث های زیرساختی، دریافت اعتبار مالیاتی برای اجرای پروژه های تحقیق و توسعه، ارائه تسهیلات و تامین مالی باشد. البته در همین ارتباط به طور مستمر در تلاش برای جذب همکاری سایر نهادهای همکار در حوزه های مرتبط هستیم.

جذب سرمایه گذاری مردمی و سرمایه گذاری‌های خطرپذیر در حوزه توسعه فناوری

وی در ادامه با اشاره به همکاری ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات با اپراتورها و شرکت های بزرگ انفورماتیک، این مدل همکاری ها را موثر در جذب همکاری نهادهای خصوصی دانست و افزود: برنامه دیگری را که در دستور کار ستاد قرار دارد، بحث پیگیری و جذب سرمایه گذاری مردمی و سرمایه گذاری‌های خطرپذیر در حوزه توسعه فناوری است که همه این مجموعه هایی که عنوان کردم، می توانند در بحث حمایت و تامین مالیِ توسعه زیست بوم کمک کنند.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات معاونت علمی خاطرنشان کرد: جهش تولید به معنای رشد سریع فراتر از معمول است و خب این مستلزم ارائه روش‌های خلاقانه و متفاوت از قبل است به نحوی که ما شاهد یک تغییرات سریع و غیرمنتظره باشیم. قطعا در صورتی ما می‌توانیم شاهد جهش تولید باشیم که بتوانیم از یک سری موانع موحود با راه حل های ابتکاری عبور کنیم.

توسعه فناوری های هسته شبکه و رادیو نرم افزارها در دستور کار

کرباسی ورود به حوزه هایی از توسعه فناوری را که محدودیت های اقتصادی و تحریمی اثر کمتری بر روی آن ها دارد را از برنامه های دیگر این ستاد در سال ۱۴۰۳ عنوان کرد و افزود: مثلا در توسعه نرم افزار هرچقد سرمایه گذاری بیشتری داشته باشیم، با هزینه های کمتری می توانیم به نتایج بیشتری برسیم. در نتیجه حوزه های اولویت دار ستاد متمرکز بر بحث هایی مثل توسعه فناوری های مبتنی بر نرم افزار در حوزه آی سی تی مثل توسعه فناوری های هسته شبکه، توسعه رادیو نرم افزارها در ارتباطات رادیویی و ... است. علاوه بر این اقداماتی که می تواند در حوزه انتقال فناوری و ایجاد میان برهایی در توسعه فناوری از طریق همکاری های بین المللی اتفاق بیفتد قطعا می تواند گام دیگری در راستای ایجاد جهش تولید دانش بنیان باشد.

دغدغه‌های شرکت های دانش بنیان در مسیر تحقق جهش تولید

وی همچنین درباره چالش ها و دغدغه های مشارکت مردمی در جهش تولید نیز توضیح داد و گفت: در ابتدا باید ببینیم که چه چالش هایی برای نهادهای مردمی در مشارکت وجود دارد. یک سری از این ها چالش هایی اند که شرکت های دانش بنیان به عنوان بخشی از نهادهای مردمی با آن سر و کار دارند که عمدتا از جنس تامین زیرساخت، تامین مالی و ایجاد گردش مالی است. بالاطبع هرکدام از این ها ابزارهای خاص خودش را می طلبد مثلا در تامین زیرساخت اینکه بتوانیم آزمایشگاه های ملی را تجهیز کنیم و به نحوی این ها را از طریق شبکه آزمایشگاهی معاونت در دسترس شرکت ها قرار دهیم، می تواند یک راه حل بخشی برای این مساله باشد.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات معاونت علمی بیان کرد: در بخش دیگر در بحث تامین زیرساخت اینکه بتوانیم در تعامل با پارک های علم و فناوری، بحث استقرار شرکت های دانش بنیان را پیگیری کنیم، یکی از راهکارهایی است که در رایزنی با وزارتخانه های دیگر محقق می شود. ما برای اینکه بتوانیم این چالش ها و دغدغه ها را شناسایی کنیم، در ستاد کارگروه های تخصصی را تشکیل دادیم که وظیفه اصلی شان شناسایی اولویت ها، ضرورت ها و نهادهای مردمی فعال در این حوزه ها است تا در نهایت توسعه فناوری و جهش تولید در حوزه های خاص از کانال های درست پیگیری و محقق شود.

کرباسی در ادامه بهره مندی از ظرفیت نخبگانی را برای کشف راه حل های خلاقانه و هوشمندانه برای حل مسائل و موانع در مسیر جهش تولید را ضروری و مهم دانست و گفت: در همین راستا ستاد تلاش کرده به کمک بنیاد ملی نخبگان در جهت شناسایی نخبگانی که بتوانند در این حوزه ها به ما کمک بدهند، اقدامات خوبی انجام دهد..

تجهیز زیرساخت های پژوهشی با اعتبار مالیاتی

وی ضمن اعلام اینکه در حوزه دانشگاهی درصدد تعریف یک رشته تخصصی به صورت ماینور (دوره فرعی) در حوزه اینترنت اشیا هستیم و اقدامات خوبی در همین رابطه انجام شده است، تصریح کرد: در حوزه آموزش امنیت سایبری اقداماتی در دستور کار قرار دارد و در همکاری با وزارت ارتباطات در حال پیگیری این موضوع هستیم تا انشاالله به زودی شاهد تربیت فارغ التحصیلان متخصص در حوزه امنیت سایبری باشیم.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال پذیری و ارتباطات معاونت علمی با اعلام اینکه تجهیز آزمایشگاه ها و زیرساخت های پژوهشی دانشگاه ها به کمک منابع اعتبار مالیاتی در دستور کار ستاد قرار دارد، گفت: در مذاکره با اپراتورها در تلاش هستیم موضوع بروزرسانی تجهیزات آزمایشگاهی و همچنین اضافه شدن آن ها به شبکه ملی آزمایشگاهی معاونت علمی را دنبال کنیم تا در نهایت این ظرفیت ها به زیست بوم فناوری آی سی تی اضافه شوند. هدف اصلی‌ این است که با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و استفاده از اعتبار مالیاتی خود اپراتورها، شرایطی ایجاد شود تا این فناوری‌ها در کشور از طریق اعتبار مالیاتی اپراتورها بومی‌سازی شوند.

وی ادامه داد: منظور از اعتبار مالیاتی این است که شرکت ها اگر در حوزه تحقیق و توسعه سرمایه‌گذاری کنند و طرح های آن ها مورد تأیید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گیرد و از پروژه‌های ضروری و اولویت‌دار کشور باشد، به همان میزان سرمایه‌گذاری، رقم مالیاتی از این شرکت ها کسر می‌شود.

کد خبر 6095168 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • اتفاقات دانشگاه‌های دنیا در حقیقت فرو ریختن ادعای پوشالی غربی بود
  • کردستان دارای ۱.۱ دهم میلیارد تُن ذخایر معدنی است
  • ایران جزو کشور‌های شناخته شده دنیا در درمان ناباروری
  • بروزرسانی تجهیزات آزمایشگاهی با کمک اپرتورهای ارتباطی
  • چگونه می‌توان زنجیره ارزش پتروشیمی را توسعه داد؟
  • ادامه حیات حوزه معدن در گرو فناوری و نوآوری
  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی